CHATEAU DE LAMARQUE Ht-Médoc Cru Bourgeois 2016

Beschikbaarheid: Op voorraad

Charmante edele wijn met aroma's van verse rode vruchten, tabaksblad, ceder en aarde, de wijn is medium body, fruitig, vooruitstrevend en levert een perfect voorbeeld van een Medoc voor een eerlijke prijs.
Chateau de Lamarque wordt best zo'n uur op voorhand gedecanteerd. Hierdoor wordt de wijn zachter en kan hij zijn aroma's ontwikkelen. Chateau Lamarque is op zijn best te genieten na zo'n 7-12 jaar flesrijping.
Op zijn best te drinken @18°C.
De wijn van Chateau de Lamarque komt het best tot zijn recht bij alle klassieke vleesgerechten, kalfsvlees, varkensvlees, rundvlees, lam, eend, wild, gebraden kip, geroosterde, gestoofde en gegrilde gerechten maar ook bij rijpe krachtige kazen.

JAMES SUCKLING
Chateau de Lamarque 2016
93 points: " Ripe and generous with lovely freshness. This is a very elegant Haut-Médoc that has excellent balance and a long, almost silky finish that makes it easy to enjoy right now. Drink or hold.”

ROBERTPARKER.COM (WINE ADVOCATE) by NEAL MARTIN
91-93 points: “The 2016 Lamarque has a very refined bouquet with gorgeous aromas of blackberry, cedar and pressed flowers that unfurls beautifully in the glass. The palate is medium-bodied with quite robust and firm tannin, but the fruit is so pure that you barely notice its arching structure. It delivers a wonderful, persistent pencil box tinged finish and a long, graphite aftertaste. This is a superb contribution to the vintage, just classic, damn delicious Left Bank Bordeaux.” - Drink 2021-2045

JEAN-MARC QUARIN
16,5/20 points (92 points):
“Le meilleur jamais fait    ! Couleur noire. Nez intense, au fruité mûr et profond. Ample     à l’attaque,    très moelleux    au développement, riche en saveurs,    avec un fruité éclatant, le vin s’étire, gras    et tramé    en    même     temps. C’est long    et très, très bon.    Bravo    ! Un bel Outsider!”

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »